pexels-photo-4626344.jpg

Karriärkonsulten i press och media

Stockholm den 17 december 2020

Karriärkonsulten återigen bäst på matchning i Stockholm – Behåller sin fjärde stjärna!

Karriärkonsulten blir för tredje året i rad utsedda till att vara bland de bästa i Stockholm på att matcha arbetsgivares behov och samtidigt stödja arbetssökande ut i egen försörjning. Detta visar Arbetsförmedlingens senaste ranking av företag som arbetar med tjänsten Stöd och matchning. Av totalt 80 företag får fem det nya toppbetyget fyra stjärnor och Karriärkonsulten är ett av dem.

Stöd och matchning är en tjänst från Arbetsförmedlingen som riktar sig till arbetssökande med behov av mer och bättre anpassat stöd och målet är att få deltagarna att komma ut i egen försörjning på kortast möjliga tid. Tjänsten utförs av företag som agerar som Arbetsförmedlingens förlängda arm. Karriärkonsulten riktar sig även mot arbetsgivare som behöver rekrytera och hjälper genom tjänsten Stöd och matchning till med stora delar av rekryteringsprocessen. Arbetsförmedlingens ranking underlättar framförallt valet för arbetsgivare men även för de som är inskrivna på Arbetsförmedlingen genom att visa vilka som är bäst på matchning. I rankingen bedöms företagen utifrån bland annat att deras kandidater behåller jobbet under minst fyra månader.

 

– Jag är så stolt över mina medarbetare som dagligen är i kontakt med arbetsgivare som söker personal och som ständigt lyckas hitta hållbara matchningar för våra deltagare. Självklart byggs det på att vi har skapat bra, stabila processer och arbetssätt i grunden, men utan människor med hjärtat på rätt ställe och förmågan att se kompetenser skulle det inte räcka. Det här betyget går till dem, säger Camilla Hermelin, grundare och VD för Karriärkonsulten.

 

Tjänsten stöd och matchning kan vara till stor nytta för arbetsgivare och trots det vet många inte ens om att den finns. Som arbetsgivare kan man vända sig till Karriärkonsulten och snabbt få tag i en person som passar deras behov – utan att betala något.

 

–  Vi får dagligen in förfrågningar från arbetsgivare som undrar om vi kan hjälpa dem hitta lämpliga kandidater inom alla olika branscher. För många är det även aktuellt att börja med praktik vilket också är ett bra alternativ. Ett samarbete mellan Karriärkonsulten och arbetsgivare är helt enkelt en win-win för alla parter – arbetsgivare som har ett rekryteringsbehov, den arbetssökande och samhället, säger Camilla Hermelin.

För ytterligare information och svar på frågor gällande matchningen, kontakta gärna:

Madelein Börbo, Matchningschef: madelein@karriarkonsulten.se, 073 982 40 44
 

Om Karriärkonsulten

Karriärkonsulten hjälper personer med svag ställning på arbetsmarknaden att få jobb eller hitta rätt utbildning. Vi är ett av Stockholmsområdets största coachingföretag och finns i dag i Sollentuna, Kista, Globen, Jakobsberg och Täby. Vårt nätverk och våra metoder har gett mycket goda resultat och majoriteten av våra deltagare har uppnått sina mål. Karriärkonsulten har avtal med Sollentuna kommun och Arbetsförmedlingen.

18 oktober, 2017

"För tredje året i rad träffades nyanlända och lokala företagare, politiker och tjänstemän över en integrationslunch på Scandic i går.
– Det blev många samtal mellan allt ifrån svenska fikavanor till hur viktigt det är med punktligheten i Sverige, berättar Camilla Hermelin, vd på Karriärkonsulten och initiativtagare."

18 oktober, 2017

"I veckan ordnades det integrationslunch i Sollentuna för tredje året i rad.  – Nyanlända träffar ofta mest myndigheter. Men den mänskliga kontakten är guld värd, säger Camilla Hermelin som organiserat lunchen."

Karriärkonsulten_8.jpg

22 februari, 2015

För en person med rätt utbildning och erfarenhet räcker det med två månader att kicka igång karriären.
– Vi sitter på enorma resurser, säger Camilla Hermelin, vd för Karriärkonsulten, som lotsar nyanlända flyktingar in på arbetsmarknaden.

mässaaaaaa.jpg

15 april, 2016

"Många funderar i dag på hur man ska nå högutbildade nyanlända ekonomer. Karriärkonsulten Camilla Hermelin har dragit igång Integrationslunchen, ett nätverk där högutbildade nyanlända och företagare kan träffas för att hitta varandra."

24 november, 2016

 "Sollentuna kommun månar om sina företagare och är lyhörda för deras behov. Kommunen är också bra på att skapa samverkan mellan olika aktörer, som företagare känner man sig som en viktig del av samhället, säger Camilla Hermelin, styrelseordförande för Karriärkonsulten."

17 januari, 2017

"Sollentunaföretaget Karriärkonsulten växer - genom ett nytt avtal med Arbetsförmedlingen.
Nu hoppas de kunna hjälpa ännu fler människor att hitta jobb eller utbildning."

vote.jpg

5 september, 2017

"Vilka är de viktigaste frågorna i kommunvalet 2018?
Mitt i ställde frågan till folk på stan och profiler inom olika områden.
Här är deras svar."

Skärmavbild 2020-06-26 kl. 13.42.03.png

22 mars, 2018

"Karriärkonsulten arbetar med att hjälpa arbetssökande ut i arbetslivet. De passionerade handledarna har en nära relation till arbetsgivare som de agerar rekryterare för – kostnadsfritt."

Karriärkonsulten_2_0331a.jpg

31 maj, 2015

"Camilla Hermelin har genom sitt företag Karriärkonsulten bidragit till att ett par hundra personer som stått långt utanför arbetsmarknaden kommit i arbete. Genom initiativet att företagare bjuder en person med utländsk bakgrund på lunch, har hon visat att hon är en brobyggare."

© 2021 by Karriärkonsulten Sverige